Am participat la ședința săptămînală împreună cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul, Ion Chicu

Am participat la ședința săptămînală împreună cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul, Ion Chicu. În cadrul întrevederii am continuat discuțiile pe marginea acțiunilor de combatere a răspîndirii coronavirusului.

Pe lîngă complexul de măsuri care au fost anunțate anterior privind anularea traficului de pasageri aerian și feroviar, închiderea frontierelor pentru străini și încetarea activității multor localuri publice, Guvernul Republicii Moldova examinează instituirea regimului stării de urgență, ceea ce va permite autorităților să mobilizeze resurse suplimentare pentru combaterea pandemiei la nivel național. Astfel, astăzi, la ora 16:30, va avea loc o nouă ședință a Centrului de Criză, în cadrul căreia vom lua o decizie finală în acest sens.

Totodată, Guvernul examinează posibilitatea de a acorda sprijin agenților economici, conștientizînd pierderile financiare inevitabile pe care le vor suporta din cauza măsurilor de carantină impuse. De exemplu, nou sîntem pregătiți să facem unele cedări pe partea de impozitare pe venit a persoanelor juridice.

Pe de altă parte, vom solicita băncilor comerciale ale Moldovei să identifice posibilități pentru „înghețarea” creditelor acordate cetățenilor. Este vorba despre „vacanțele” creditare pe un termen de cîteva luni, pentru a nu face presiune financiară asupra oamenilor în condiții de criză.

Conducerea de vîrf a Republicii Moldova este de părere că situația de criză care s-a creat este problema noastră comună: și a statului, și a businessului, și a cetățenilor. De aceea este foarte important să ne unim eforturile pentru depășirea cît mai rapidă a acestei situații, fără precedent în istoria Moldovei independente.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.