Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Primul ministru, Ion Chicu

Am discutat diverse subiecte ce țin de situația epidemiologică, socială și economică din Republica Moldova. Am reiterat că la data de 15 mai se finalizează starea de urgență și în prezent, noi nu vedem motive pentru a o prelungi.

95821447_4381309688561669_9123517311397920768_o-300x201 Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Primul ministru, Ion Chicu

Respectiv, după 15 mai se va restabili regimul de activitate obișnuit, însă, măsurile de protecție trebuie respectate și în continuare, deoarece pandemia cu COVID-19 nu s-a încheiat iar numărul oamenilor infectați poate crește din nou în cazul nerespectării acestor măsuri.

Am adus mulțumiri medicilor noștri care fac față acestei provocări majore și dau dovadă de profesionalism. Țin să menționez că rata deceselor în Republica Moldova este de 3%, în timp ce la nivel mondial este 7%. Suntem convinși că experiența cadrelor noastre medicale poate fi interesantă și pentru alte țări.

În altă ordine de idei, am comunicat că săptămâna curentă, conducerea de vârf a țării va continua întrevederile cu diverse categorii de cetățeni, inclusiv asociațiile de afaceri. Vom discuta și despre situația în agricultură după ploile din săptămâna trecută. În context, am reiterat că Republica Moldova își asigură securitatea alimentară, și reieșind din aceasta, am îndemnat unii politicieni să se abțină de la declarații speculative în acest sens.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.