Am participat la ședința plenară a Forumului economic moldo-rus

Am participat la ședința plenară a Forumului economic moldo-rus, care a întrunit circa 200 de reprezentanți ai business-ului rusesc și aproximativ 350 de antreprenori moldoveni.

Împreună cu oaspeții din Federația Rusă am avut o discuție sinceră și constructivă referitor la perspectivele aprofundării și extinderii raporturilor economice între țările noastre, am punctat cele mai importante domenii pentru investitori.

Rezultatele Forumului au depășit așteptările noastre. Îl consider drept un moment de cotitură în relațiile economice bilaterale cu Rusia, ceea ce se confirmă prin semnarea a 7 memorandumuri de cooperare.

Totodată, am ajuns la un acord comun cu partenerii ruși în privința implementării, în cel mai scurt timp, a cîteva proiecte mari de investiții de circa 250 milioane de dolari în sectorul real al economiei naționale. Subliniez că nu este vorba doar de sectorul tradițional agroindustrial, ci și de renașterea ramurii industriale în Republica Moldova.

Textul integral al discursului și imaginile video le puteți accesa pe linkul de mai jos.

http://www.presedinte.md/rus/discursuri/d-i-s-c-u-r-s-u-l-presedintelui-republicii-moldova-domnul-igor-dodon-la-forumul-economic-moldo-rus-noi-orizonturi-de-colaborare

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.