Am participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus

Am participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

1-9-300x200 Am participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus

Am discutat situația actuală cu privire la răspîndirea virusului COVID-19. Potrivit informației prezentate, în ultimele 24 de ore în Moldova au fost înregistrate 17 cazuri noi de infecție cu coronavirus, dintre care cinci persoane sunt venite din străinătate (patru din Ucraina, unul din Rusia), 12 persoane s-au infectat în țară, iar opt – la Chișinău. În total în țara noastră sunt 66 de cazuri confirmate.

Am acordat o atenție specială cooperării cu partenerii externi în vederea aprovizionării țării noastre cu teste, medicamente și echipamente medicale. Am vorbit, în special, despre ajutorul pe care urmează să ni-l ofere Organizația Mondială a Sănătății, Federația Rusă și Republica Populară Chineză.

În cadrul briefing-ului care a avut loc după ședință, m-am adresat cu un apel repetat către cetățenii din țara noastră să manifeste o atitudine cît mai responsabilă față de situația creată și să se abțină de la călătorii în interiorul țării și în străinătate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.