Am participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI RM

Împreună cu Prim-ministru, Ion Chicu am participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Am informat participanții despre faptul că Parlamentul a susținut astăzi demersul Președintelui țării și al Guvernului privind declararea stării de urgență. În legătură cu aceasta, am indicat asupra necesității desfășurării unei activități mai intensive privind depășirea situației de criză și am propus să fie creat un Centru Anticriză care să funcționeze non-stop.

În context, am subliniat că nu putem interzice total activitățile publice și economice, deoarece vom supune riscului economia națională. Astfel, la ședință a fost discutată posibilitatea de a face anumite concesii începînd cu săptămîna viitoare, menite să încurajeze activitatea agenților economici, inclusiv în domeniul comerțului și pentru a asigura fluxul încasărilor în bugetul de stat.

La ședință s-a vorbit și despre faptul că instituțiile medicale din țară, inclusiv clinicile stomatologice, au trecut la regimul de primire doar a pacienților care au necesități urgente. Acest lucru va permite mobilizarea mai multor resurse în sistemul de sănătate pentru combaterea în continuare a răspîndirii COVID-19.

De asemenea, am discutat chestiuni ce țin de importul în Moldova a preparatelor medicale necesare, pregătirea locurilor suplimentare în spitale și alte aspecte de gestionare a situației de criză în țară.

Declarațiile detaliate le puteți vedea accesînd linkul de mai jos.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.