Am participat la şedinţa lărgită a Colegiului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova

Am salutat conducerea și efectivul Serviciului, menționînd faptul, că anul 2019 a fost foarte complicat și plin de provocări, dar noi am reușit să depășim criza politică, inclusiv datorită profesionalismului și patriotismului angajaților SIS.

Totodată, am evidențiat implicarea activă a Serviciului în prevenirea riscurilor, în combaterea ameninţărilor și aspirațiilor subversive, generate de forțe extremiste, atît din interior, cît și din exterior.

În contextul priorităților Republicii Moldova pentru anul curent am remarcat asigurarea stabilității și continuității proceselor de reformare a societății, atenționînd asupra faptului că vor fi noi riscuri şi ameninţări, inclusiv din exterior, la adresa independenței Republicii Moldova.

Am reiterat și necesitatea utilizării tuturor pârghiilor legale pentru a contracara acţiunile de limitare a eficienţei şi funcţionalităţii organelor de stat.

 

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.