Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu

Am punctat agenda conducerii de vârf a țării pentru zilele următoare. Totodată, am constatat îmbunătățirea situației la capitolul veniturilor bugetare, ceea ce ne permite să asigurăm plățile sociale. Avem vești bune și în agricultură. Securitatea alimentară a Republicii Moldova este asigurată, dar agricultorii în continuare au nevoie de susținere din partea guvernării. De aceea urmează să elaborăm un șir de propuneri în acest sens.

103191513_4535716523120984_3766827825221694340_o-300x200 Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu

De asemenea, în curând se finalizează licitațiile pentru reabilitarea drumurilor în toată țară, conform programului național ”Drumuri bune pentru toți”. Planificăm să demarăm lucrările de reparație la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Am menționat că la ședința Guvernului Republicii Moldova urmează să fie aprobată inițiativa anunțată anterior privind acoperirea dobânzilor pentru creditele agenților economici, în mărime de 6 fonduri de salarii. Sperăm că acest proiect va fi susținut de Parlament în următoarele săptămîni.

În alt context, am abordat și lupta cu pandemia COVID-19, menționând faptul că situația în Republica Moldova este relativ bună, țara noastră aflându-se pe locul 22 printre cele 48 de țări europene, după numărul de infectați raportat la un milion de oameni. În prezent, avem cca 1500 de oameni infectați care sunt tratati în spitalele din țară, iar peste 800 se tratează la domiciliu, aproximativ 5800 de persoane s-au vindecat, iar rata deceselor este de 3,5% din numărul total de infectați, adică mai scăzută decât în marea majoritate a țărilor europene.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.