Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu

Am discutat câteva subiecte importante, precum reluarea ședințelor în plen ale Parlamentului săptămâna curentă. Urmează a fi discutate și, sperăm, aprobate unele proiecte susținute recent de Guvernul Republicii Moldova.

1-3-300x212 Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu

Este vorba de noul Program de colaborare cu Fondul Monetar Internațional, rectificarea bugetului cu scopul redistribuirii mijloacelor financiare pentru susținerea agricultorilor care au avut de suferit din cauza secetei, pentru salarii suplimentare pedagogilor în suma de circa 105 milioane lei și dotarea școlilor cu materiale de protecție în timpul pandemiei.

Totodată, rectificarea bugetului vizează mărirea adaosului pentru toți cei 660 de mii de pensionari, ai căror pensiile sunt sub plafonul de 3000 lei. Astfel, această categorie va primi o indemnizație unică în valoare de 900 lei în loc de 700 lei.

Am mai comunicat că proiectele de construcție sau reparare a drumurilor în cadrul Programului național ”Drumuri bune pentru toți” se implementează conform planului stabilit, iar în peste 40% de localități ale țării lucrările sunt deja finalizate cu succes.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.