Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu

Am discutat câteva subiecte, printre care pachetul de modificări elaborat de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a susține agricultorii autohtoni care au avut de suferit din cauza secetei fără precedent. Astfel, propunerea Executivului, ce urmează a fi transmisă în Parlament, vizează rambursarea TVA-ului acumulat cu scopul de a achita plățile aferente, inclusiv salariile.

1-4-300x202 Am participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu

Totodată, se planifică introducerea moratoriului asupra controalelor fiscale, iar agricultorii vor primi certificate de forță majoră de la Camera de Comerț si Industrie pentru a-și regla relațiile cu agenții economici și furnizori. La ședința de astăzi am fost informați despre faptul că organele de profil au primit primele dosare pentru compensarea pierderilor agricultorilor: 1500 lei pentru fiecare hectar de recoltă compromisă de grâu și 1600 lei per hectar pentru terenurile reînsămânțate.

Al doilea subiect important al discuției a fost creșterea semnificativă a numărului de persoane infectate cu COVID-19. Am constatat cu regret că asistăm la cea mai mare creștere după începutul pandemiei și am subliniat că acest fapt se datorează nerespectării regulilor sanitare-epidemiologice de către cetățenii noștri. Am atenționat că în cazul neglijenței în continuare a acestora, autoritățile statului vor fi nevoiți să reintroducă măsurile de restricție.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.