Am participat la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României

Cu această ocazie am adresat întregului popor român felicitări şi urări de bine, pace și progres.

Am constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune.

România a fost şi rămîne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strînse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare. Am exprimat gratitudine pentru asistența financiară din partea României, oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile.

Am remarcat rezultatele obținute și pe dimensiunea economică, România fiind partenerul comercial numărul unu al Moldovei și principala piaţă de desfacere a vinurilor moldoveneşti.

Am adresat felicitări în mod repetat domnului Klaus Iohannis cu prilejul victoriei obținute în alegeri, reiterînd invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Pe final, am reiterat că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială și am anunțat că un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie curent, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.