Am participat la o nouă ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al RM

Am participat la o nouă ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova.

Am discutat detaliat cele patru scenarii de evoluție a situației, accordînd o atenție sporită subiectului privind numărul necesar de paturi de spital, inclusiv pentru cazuri grave. Un alt subiect discutat a fost înăsprirea controlului fluxului de oameni care traversează frontiera Republicii Moldova.

I-am informat pe participanții la ședință despre faptul că Parlamentul a susținut inițiativa care a fost propusă la Consiliul Suprem de Securitate. Aceasta prevede înăsprirea pedepselor pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspîndirii coronavirusului și/sau pentru prezentarea informațiilor incomplete sau eronate despre aflarea în regiunile afectate.

De asemenea, am fost unanimi în opinia privind necesitatea de a continua informarea promptă și obiectivă a societății despre situația la moment, pentru a evita dezinformarea, manipulările și panica. În context, am vorbit despre continuarea menținerii contactelor cu colegii noștri de peste hotare, pentru schimb de informații și, în caz de necesitate, pentru a obține utilaj medical, medicamente și teste.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.