Am participat la „masa rotundă”, care a fost organizată de Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale din Marea Britanie

Am participat la „masa rotundă”, care a fost organizată de Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale din Marea Britanie, cunoscut mai mult ca „Chatham House”.

Potrivit reprezentanților Institutului, aceasta a fost primul caz cînd Președinte al Moldovei a vorbit la tribuna celui mai influent „ think tank” din Marea Britanie și a unuia dintre cele mai importante trei centre din Europa.

Discuția a fost în formatul restrîns doar pentru experții specializați în problemele regiunii noastre. Aceștia au demonstrat o cunoaștere profundă a situației și, în același timp, au ascultat cu interes poziția Administrației Prezidențiale – în special, despre importanța respectării echilibrului în politica externă.

Consider că această discuție este foarte importantă, întrucît mi-a permis să transmit punctul de vedere al șefului statului direct liderilor opiniei publice din Marea Britanie, care au o pondere importantă în cercurile politice.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.