Am participat la festivitatea de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt

Am participat la festivitatea de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt la care au fost prezenți oameni distinși din domeniul culturii, științei, sportului, societății civile, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai diasporei etc.

În acest an, ne-am convins mai bine ca oricînd că Ștefan cel Mare este, cu adevărat, cea dintîi personalitate istorică a poporului nostru. Mare apărător al integrității statului, Ștefan și-a dobîndit pe dreptate renumele istoric și noi, toți moldovenii, suntem mîndri că îl avem printre înaintașii noștri.

În cadrul evenimentului a fost lansat studiul istoric „Stefan cel Mare – făuritor al gloriei Moldovei”, elaborat de cunoscuți istorici moldoveni. De asemenea, recent a fost realizat un film documentar despre biografia domnitorului Ștefan cel Mare, premiera căruia va avea loc pe data de 10 decembrie curent.

Anul 2019 este un an de mare importanță și valoare istorică pentru toți moldovenii – vom sărbători 660 de ani de la formarea Țării Moldovei, din 1359. În legătură cu acest fapt am semnat un Decret privind marcarea acestei aniversări, care va fi una dintre cele mai importante sărbători din anul 2019.

Trăiască memoria lui Ștefan cel Mare, trăiască Republica Moldova, trăiască poporul moldovenesc!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Textul integral al discursului și imaginile video pot fi accesate pe linkul de mai jos:

http://www.presedinte.md/rom/discursuri/discursul-rostit-de-presedintele-republicii-moldova-la-festivitatea-de-totalizare-a-anului-stefan-cel-mare-si-sfint

http://a-tv.md/index.php?newsid=53473

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.