Am participat la festivitatea de deschidere a Complexului militar renovat din satul Sculeni, raionul Ungheni

Împreună cu reprezentanții corpului diplomatic, acreditat în Republica Moldova,  am participat la festivitatea de deschidere a Complexului militar renovat  din satul Sculeni, raionul Ungheni, unde sânt înhumate osemintele a circa  o mie de ostași sovietici de diferite naționalități, care au căzut în luptele cu fasciștii în vara anului 1941 și în am participat la festivitatea de deschidere a Complexului militar renovat  din satul Sculeni, raionul Ungheniprimăvara-vara anului 1944.

3263C150-37EE-4EC5-A101-9A6C240BDEF0-216x300 Am participat la festivitatea de deschidere a Complexului militar renovat  din satul Sculeni, raionul Ungheni

Lucrările de reabilitare au fost efectuate cu sprijinul financiar al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și al primăriei Sculeni. Organizator și executor al acestei misiuni nobile a fost Organizația slavonă pentru drepturile omului „Vece”, iar listele actualizate ale ostașilor căzuți au fost alcătuite de Organizația Obștească „August”.

Am exprimat recunoștință celor care au contribuit la restaurarea monumentului militar și i-am felicitat pe cei prezenți cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei și celor 76 de ani de la eliberarea Moldovei în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău.

Am subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre eroismul strămoșilor noștri, datorită cărora noi astăzi trăim sub un cer senin. Am remarcat că noi avem datoria de a păstra pacea, stabilitatea și armonia interetnică pe pământul Moldovei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.