Am participat la expoziția „Belarus trăiește, Belarus luptă...”, consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii

Împreună cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk, și Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, cu reprezentanți ai diasporei belaruse, ai unor organizații obștești și de veterani, am participat la expoziția „Belarus trăiește, Belarus luptă…”, consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii, organizată de Ambasada Republicii Belarus în țara noastră și de Centrul cultural Belarus în Moldova.

img_9025 Am participat la expoziția „Belarus trăiește, Belarus luptă...”, consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii

Organizatorii expoziției ne-au impresionat prin abordarea tematicii, și anume prin felul în care au prezentat contribuția poporului belarus la Victoria asupra fascismului, în baza unor materiale de fond unice.

Expoziția reflectă luptele de apărare pe teritoriul Belarusului din vara anului 1941, regimul de ocupație germano-fascist, lupta clandestină antifascistă și a mișcării de partizani, eliberarea Patriei de ocupanți.

Un interes deosebit îl comportă proiectul ilustrat „Cîntecul pădurii”, care reprezintă, pe 10 bannere, viața și lupta partizanilor belaruși, în baza documentelor din Arhiva Națională și a Bibliotecii Naționale ale Republicii Belarus.

Această expoziție ne insuflă atitudinea pe care ar trebui să o avem față de actele de eroism din trecutul nostru. Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei și păstrarea memoriei despre acel eveniment sunt faptele de necontestat ce au unit și vor uni popoarele noastre.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.