Am participat la exerciţiul tactic „Cer Senin 2020” care s-a desfăşurat la Regimentul de Rachete Antiaeriene de la Durleşti

Astăzi, în calitate de Comandant Suprem al Forţelor Armate, am participat la exerciţiul tactic „Cer Senin 2020” care s-a desfăşurat la Regimentul de Rachete Antiaeriene de la Durleşti. La eveniment au mai fost prezenți secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Victor Gaiciuc, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, şeful Marelui Stat Major, general de brigadă, Igor Gorgan şi corpul de comandă al Armatei Naţionale.

116367540_4773184032707564_4639917825041474320_o-300x278 Am participat la exerciţiul tactic „Cer Senin 2020” care s-a desfăşurat la Regimentul de Rachete Antiaeriene de la Durleşti

În cadrul antrenamentului, circa 160 de militari au executat un marş pe tehnica blindată şi au simulat respingerea atacului aerian asupra unui obiectiv de importanţă majoră, utilizând tunuri şi instalaţii antiaeriene. De asemenea, a fost desfășurată revista de front a tehnicii militare şi de radiolocaţie, recent reparate şi reconditionată.

Am mulţumit ofiţerilor și soldaţilor pentru prestație și rezultatele bune obținute în cadrul exerciţiului.

Am remarcat abilitățile de care au dat dovadă militarii și acțiunile în grup ce au contribuit la desfășurarea cu succes a exercițiului. Am reiterat importanța menținerii la un nivel corespunzător a pregătirii militarilor în vederea asigurării apărării naționale. De asemenea am menționat că acțiunile Armatei Naționale de reparație și recondiționare a tehnicii militare se înscriu în linia magistrală a conducerii statului de dezvoltare a țării și relansare a economiei naționale.

Exerciţiul „Cer Senin 2020” are ca scop dezvoltarea capacităților efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace şi în situaţii de criză, precum şi testarea tehnicii militare reparate şi recondiţionate în executarea misiunilor ce le revin.

Antrenamentele fac parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul 2020 şi contribuie la pregătirea profesională a militarilor şi a capacității de luptă a subunităților antiaeriene în asigurarea protecției spațiului aerian al Republicii Moldova.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.