Am participat la deschiderea Turneului internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”

Am participat la deschiderea Turneului internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”, care se desfășoară în premieră în Moldova, sub egida Președintelui Republicii Moldova. Evenimentul are loc la Şcoala Sportivă Specializată nr.4 de polo pe apă ”Gheorghe Osipov”, din Chișinău. La competiție participă selecționatele a 5 țări: Kazahstan, România, Belarus, Ucraina, Moldova.

Sportul are o importanță majoră în dezvoltarea și promovarea unui stat. Susținerea unor astfel de evenimente este o prioritate pentru echipa prezidențială și pentru mine, în mod special. Cum afirmă filozofii antici ”Mens sana in corpore sano”, afirmație valabilă pentru toate timpurile, iar, după cum știm, fără o națiune sănătoasă şi educată, nu poţi aspira la o dezvoltare și progres economic.

Le urez suces sportivilor noștri în aspirația de a deveni învingători și consider că au toate șansele în acest sens. Sunt convins că acest turneu va lua amploare și va deveni o tradiție frumoasă pentru sportul din Moldova.

Amintesc, ca anterior am lansat o campanie națională de construcție a complexurilor sportive în circa 300 de localităţi rurale ale ţării. Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de trei ani și nu presupune atragerea surselor bugetare ale RM. Deja 10 localități au fost selectate pentru a beneficia de acest proiect pînă la sfîrșitul anului curent.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.