Am participat la deschiderea, în orașul Durlești, a Memorialului ostașilor

Am participat la deschiderea, în orașul Durlești, a Memorialului ostașilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a Moldovei în anii 1990-1992, precum și al ostașilor războiului din Afganistan și al celor care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Memorialul a fost edificat la inițiativa Asociației obștești „Buiucani-Chișinău” a veteranilor și invalizilor războiului din Afganistan, cu susținerea Uniunii ofițerilor din Republica Moldova, sub patronajul Președintelui RM.

În discursul rostit în cadrul ceremoniei, am adus mulțumiri celor care au venit cu inițiativa de a instala acest monument. Sunt convins că noi trebuie să păstrăm memoria celor care au apărat anterior și stau și astăzi la straja statalității Republicii Moldova.

Am exprimat recunoștință tuturor eroilor care au participat în războiul de pe Nistru la începutul anilor 90 și au apărat independența și integritatea teritorială a țării noastre. Totodată, am reiterat că Președinția le va acorda mereu toată asistența necesară.

Le-am adresat celor prezenți felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă, urîndu-le pace și fericire.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.