Am participat la conferința cu genericul „Patrimoniul cultural trebuie reabilitat!”

Am participat la conferința cu genericul „Patrimoniul cultural trebuie reabilitat!”, organizată de Comisia p entru mass-media și comunicare și Comisia pentru culte și patrimoniu cultural din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Astăzi, pentru prima dată, la aceeași masă s-au întîlnit jurnalişti, reprezentanți ai societății civile, arhitecți, artişti plastici din Chişinău şi Tiraspol. În cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul privind necesitatea rectificării listelor monumentelor ocrotite de stat cu implicarea specialiştilor şi a reprezentanţilor societăţii civile, precum și protejarea și restaurarea monumentelor de arhitectură care reprezintă o valoare inestimabilă pentru țara noastră.

De asemenea, am mulțumit tuturor celor prezenți pentru munca depusă în vederea edificării și oferirii unui aspect frumos țării noastre, asigurîndu-i de susținere în realizarea proiectelor culturale.

Totodată, pentru contribuţie la proiectarea și edificarea unor obiecte de menire social-culturală şi înalt profesionalism, am decis să confer înalte distincții de stat și Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de oameni din domeniul arhitecturii și urbanisticii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.