Am participat la ceremonia de înhumare a rămășițelor pămîntești a 45 de soldați ai Armatei Roșii, care a avut loc la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni”

Acești ostași au căzut în anul 1944, în luptele pentru eliberarea Moldovei de fascism. Țin să menționez că rămășițele pămîntești ale soldaților au fost descoperite de organizațiile „August” și „Clubul istorico-patriotic rus”, în cadrul acțiunilor de cercetare efectuate pe terenurile unde cîndva s-au desfășurat lupte crîncene.

1-8-300x219 Am participat la ceremonia de înhumare a rămășițelor pămîntești a 45 de soldați ai Armatei Roșii, care a avut loc la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni”

Cu părere de rău, nu s-a reușit stabilirea numelor soldaților, însă cunoaștem cu certitudine că ei și-au sacrificat viața pentru libertatea noastră și pentru un cer pașnic de care astăzi ne bucurăm cu toții. Mi-am exprimat recunoștința față de memoria tuturor celor care au căzut în Marele Război pentru Apărarea Patriei și am îndemnat concetățenii noștri să păstreze vie memoria faptelor eroice ale strămoșilor noștri.

I-am felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia Zilei Victoriei, dorindu-le pace, sănătate și prosperitate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.