Am participat la cea de-a doua ediție a Forumului etniilor, ale cărui lucrări au demarat astăzi la Palatul Republicii

Evenimentul este organizat sub egida Președintelui Republicii Moldova și este prilejuit de aniversarea a 30-a a creării mișcării etnoculturale obștești.

I-am salutat pe numeroșii participanți care reprezintă etniile țării noastre, pe deputați în frunte cu speakerul Zinaida Greceanîi, precum și pe diplomații acreditați la Chișinău.

În cadrul discursului am remarcat cu satisfacție că în țara noastră a fost obținut un acord interetnic pe termen lung, iar reprezentanții tuturor etniilor care locuiesc în Moldova sunt mîndri de faptul că sunt cetățenii acesteia, iar noi suntem mîndri de o varietate atît de largă de culturi și limbi existente în Republica Moldova. De asemenea, datorită consensului național larg, am reușit să înlăturăm pașnic regimul oligarhic și să obținem stabilitate și liniște în țară.

Am subliniat că, în calitate de Președinte al Republicii Moldova și garant al Constituției, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a păstra pacea și armonia între cele peste 120 de popoare care trăiesc în țară, deoarece Moldova este casa noastră comună și nu va mai exista alta.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.