Am participat astăzi la prezentarea celor 12 autospeciale ”Kamaz”

Am participat astăzi la prezentarea celor 12 autospeciale ”Kamaz”, care au ajuns în Moldova din Federația Rusă. Tehnica multifuncțională poate fi folosită în procesul de deszăpezire, de eliminare a poleiului și de spălare a străzilor. Autospecialele au parcurs cu succes peste 6.000 de km.

Acest lucru a devenit posibil grație înțelegerilor pe care le-am avut cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în vara anului trecut. Atunci m-am adresat cu rugămintea de a dona 100 de unități de tehnică specială pentru orașele și raioanele din Moldova. În acest sens Guvernul rus a rezervat 100 de mln. de ruble din fondul de rezervă a FR pentru asamblarea primului lot de tehnică.

Am adus sincere mulțumiri poporului frățesc rus și în mod special, Președintelui FR, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat țării noastre în diverse domenii, menționînd că și în continuare voi depune toate eforturile în vederea consolidării parteneriatului strategic stabilit între țările noastre.

Autospecialele vor fi transmise după alegerile parlamentare raioanelor și municipalităților unde este nevoie stringentă de tehnica respectivă, după cum urmează: 2 unități la Chișinău și cîte una la Bălţi, Briceni, Ocniţa, Edineţ, Floreşti, Comrat, Congaz, Basarabeasca, Taraclia, Soroca.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.