Am organizat o scurtă conferință de presă în Aeroportul Internațional Chișinău

Imediat după revenirea din vizita de lucru în Federația Rusă, am organizat o scurtă conferință de presă în Aeroportul Internațional Chișinău.

Cel mai important rezultat este faptul că Rusia a permis tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei, care a fost interzis prin Decizia Guvernului Federației Ruse din 29 decembrie, 2018.

Din 31 ianuarie, produsele moldovenești pot fi exportate pe piața Rusiei tranzitînd teritoriul Ucrainei, ceea ce am convenit anterior cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

De asemenea, săptămîna viitoare, deja în Republica Moldova vor ajunge primele 12 KAMAZ-uri, care sînt transmise țării noastre de către Guvernul Federației Ruse pentru a fi distribuite în cele mai mari orașe și centre raionale din Moldova.

Totodată, am comunicat că „amnistia migrațională” se desfășoară în regimul planificat, partea rusă își îndeplinește angajamentele asumate privind anularea încălcărilor pe care le-au săvîrșit cetățenii noștri în timpul aflării lor pe teritoriul Rusiei.

Am exprimat recunoștință conducerii Rusiei, care a oferit delegației moldovenești un avion pentru revenirea în Republica Moldova. După cum se știe, condițiile meteo nefavorabile au cauzat anularea mai multor curse aeriene, inclusiv a celor dintre Chișinău și Moscova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.