Am mers la Spitalului Raional din Florești pentru a mă documenta cu nivelul de pregătire al instituției pentru primirea eventualilor bolnavi de COVID -19

În conformitate cu ordinul 385 al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din 9 aprilie curent, în cadrul instituției medicale este amenajat un bloc separat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou. Blocul dispune de 31 de locuri și este dotat cu tot echipamentul necesar.

1-6-300x223 Am mers la Spitalului Raional din Florești pentru a mă documenta cu nivelul de pregătire al instituției pentru primirea eventualilor bolnavi de COVID -19

Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Pînă în prezent, instituția spitalicească din Florești nu a primit niciun bolnav cu COVID-19, aceștia fiind direcționați la spitalul din Soroca. Spitalul dispune în total de 286 de locuri. Colectivul instituției numără 55 de medici și 170 asistente medicale.

Am apreciat condițiile bune organizate în spital pentru tratarea pacienților. Am specificat că ne așteaptă o perioadă dificilă, dat fiind faptul că începem urcarea spre zona de vîrf, perioadă care s-a dovedit plină de provocări dificile și pentru alte țări. Am exprimat recunoștință față de administrația și personalul spitalului pentru dedicația, profesionalismul și efortul depus întru tratarea cetățenilor noștri.

Am ținut să menționez că subiectul coronavirusului este unul de siguranță națională, din care motiv trebuie să respectăm cu strictețe măsurile restrictive necesare pentru a nu admite răspîndirea în continuare a virusului. Am reiterat că doar împreună vom putea face față acestor provocări.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.