Am mers la Ion Solonar, unul din fondatorii Federației de Șah din RM, actualmente Președinte de Onoare al acesteia, care împlinește venerabila vîrstă de 85 de ani

În calitate de Președinte al Federației de Șah a Republicii Moldova, am mers la Ion Solonar, unul din fondatorii Federației de Șah din Republica Moldova, actualmente Președinte de Onoare al acesteia, care împlinește venerabila vîrstă de 85 de ani.

102621117_4523152451044058_838399183926342810_o-300x211 Am mers la Ion Solonar, unul din fondatorii Federației de Șah din RM, actualmente Președinte de Onoare al acesteia, care împlinește venerabila vîrstă de 85 de ani

Domnul Solonar este maestru al sportului la şah și activează în acest domeniu din anul 1981. Dumnealui a insuflat dragostea pentru șah unui număr foarte mare de copii, fapt pentru care a fost ales de 15 ori drept cel mai bun antrenor pentru copii al anului. A educat mai multe generații de șahiști de înaltă calificare, mulți dintre discipoli au devenit mari maeștri de categorie internațională.

Ion Solonar participă activ în consolidarea Federației, dezvoltarea școlii naționale de șah din Moldova, lărgirea rețelei de cluburi sportive raionale, propagă șahul în toate regiunile țării. Pentru aceste merite, antrenorului emerit i-au fost conferite medalia „Meritul Civic” și „Ordinul Republicii”.

Cu o deosebită plăcere l-am felicitat pe maestrul Ion Solonar cu ocazia zilei de naștere, dorindu-i sănătate și mulți ani înainte alături de cei dragi. Am exprimat gratitudine pentru activitatea sa în dezvoltarea șahului în țara noastră, asigurîndu-l de faptul că voi continua să promovez acest joc intelectual în societatea noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.