Am mers în UTA Găgăuzia pentru a mă familiariza cu situația social-economică, dar și epidemiologică din regiune

Continui vizitele de lucru în teritoriu. Astăzi am mers în UTA Găgăuzia pentru a mă familiariza cu situația social-economică, dar și epidemiologică din regiune.

1-4-300x219 Am mers în UTA Găgăuzia pentru a mă familiariza cu situația social-economică, dar și epidemiologică din regiune

Inițial am avut o întrevedere cu conducerea Găgăuziei. Bașcanul, Irina Vlah a punctat mai multe probleme cu care se confruntă autonomia la moment, printre care criza legată de pandemie care afectează la modul direct economia, seceta care a lovit dur în agricultori, problema realizării proiectelor de infrastructură de amploare, dezvoltarea subzonelor Zonei Economice Libere „Valcaneș” în Comrat și Ceadîr-Lunga, reconstrucția drumurilor și altele.

Am menționat că actuala guvernare este interesată și dispusă să acorde tot sprijinul necesar în soluționarea problemelor existente în regiune, subliniind că doar împreună vom putea face față provocărilor legate de criza cu care ne confruntăm cu toții. Totodată, am menționat necesitatea implementării în continuare a proiectelor de infrastructură pentru a asigura dezvoltarea economică a țării.

Ulterior am vizitat Spitalul Raional din Comrat unde, în unul din blocurile instituției a fost deschis Centrul – COVID-19, planificat pentru plasarea în izolare a unui număr de pînă la 75 de bolnavi. Aici lucrează în ture șase medici infecționiști cu experiență și peste 20 de asistente medicale.

Pacienții sunt plasați cîte unul în saloane care sînt asigurate cu wc-uri și cabine de duș separate. Spitalul din Comrat dispune de echipamentele de protecție necesare și aparate pentru ventilarea artificială a plămînilor. În prezent, aici se află 33 de persoane dintre care 22 sînt testate pozitiv.

Am apreciat preocuparea conducerii Găgăuziei pentru asigurarea unor condiții bune de tratare a persoanelor infectate cu virusul de tip nou, precum și disponibilitatea de a oferi, în caz de necesitate, servicii medicale nu doar bolnavilor de coronavirus din autonomie, dar și celor din raioanele adiacente.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.