Am mers astăzi în vizită la Mihail Suetnov, veteran al Marelui Război

Am mers astăzi în vizită la Mihail Suetnov, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, colonel-medic în retragere, care la data de 20 ianuarie a împlinit venerabila vîrstă de 100 de ani.

I-am mulțumit veteranului pentru sacrificiul depus astfel ca noi să ne bucurăm astăzi de un cer senin deasupra capului. I-am urat sănătate și multe bucurii alături de cele trei fiice, 6 nepoți și 11 strănepoți.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății, pentru contribuție substanțială la educarea tinerei generații în spiritul militaro-patriotic și activitate intensă pe tărîm social, i-am conferit domnului Mihail Suetnov „Ordinul Republicii”. Țin să menționez că dl. Suetnov pe parcursul mai multor ani a muncit la catedra militară a Universității de Stat de Medicină “Nicolae Testemițanu”.

A fost o adevărată mîndrie pentru mine să discut cu o persoană care a trăit un secol și care a împărtășit cu nostalgie, atît evenimentele frumoase, cît și cele care l-au marcat din vremea războiului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.