Am luat decizia de a implica efectivul ministerului Apărării în gestionarea acestei crize

Pornind de la dinamica răspîndirii COVID-19 în regiune, dar și în țară, suntem preocupați de identificarea unor soluții și măsuri noi de protejare a populației.

90685272_4222751201084186_5130124949427585024_o-300x200 Am luat decizia de a implica efectivul ministerului Apărării în gestionarea acestei crize

Astăzi, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate am luat decizia de a implica efectivul ministerului Apărării în gestionarea acestei crize. Am semnat în acest sens un decret care permite militarilor să participe la acțiunile desfășurate în acest scop, pentru a sprijini suplimentar eforturile guvernului în combaterea pandemiei.

De asemenea, am avut astăzi o întrevedere de lucru cu conducerea ministerului Apărării, a ministerului Afacerilor Interne și cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia am discutat modul în care instituțiile statului își vor coordona acțiunile pentru a asigura implementarea deciziilor luate de autorități în vederea combaterii răspîndirii virusului.

În acest sens, ministerul Apărării urmează să disponibilizeze la necesitate resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin.

Totodată, militarii urmează să ajute ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja luate de autorități de combatere a răspîndirii virusului, inclusiv să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale (implicit a autoizolării vîrstnicilor sau copiilor), un lucru vital în prevenirea răspîndirii pandemiei și în reducerea cazurilor de îmbolnăvire a categoriilor de cetățeni vulnerabili.

Acolo unde va fi necesar, militarii vor asigura și sprijinul persoanelor în etate pentru ca acestea să nu fie nevoite să părăsească domiciliu.

În funcție de evoluția ulterioară a situației, vom decide și alte măsuri menite să stopeze răspîndirea virusului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.