Am întreprins o vizită de documentare la Termoelectrica S.A.

Am întreprins o vizită de documentare la Termoelectrica S.A. în cadrul căreia am avut o întrevedere cu conducerea întreprinderii, m-am familiarizat cu activitatea acesteia, implementarea proiectelor de modernizare și reabilitare a întreprinderii.

96678922_4423491094343528_4796386319578169344_o-300x200 Am întreprins o vizită de documentare la Termoelectrica S.A.

Am vizitat Punctul Termic Individual de ultimă generație și Centrala Electrică cu Termoficare, Sursa I – principala sursă de producere de energie electrică și termică în regim de cogenerare din Republica Moldova, unde a fost realizat proiectul de modernizare a blocului energetic nr.1.

Directorul general, Veaceslav Eni, a prezentat principalele obiective de dezvoltare și rezultatele obținute de Termoelectrica S.A. pe parcursul a circa 5 ani de activitate. Potrivit lui, datorită măsurilor întreprinse, în această perioadă Termoelectrica a reușit să achite furnizorilor de gaze naturale circa 561 mln. lei din cele 3 mld. lei datorii acumulate pînă în anul 2015.

Veaceslav Eni a solicitat sprijinul Președinției în atragerea unor surse de finanțare pentru a continua noi proiecte de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

Am salutat faptul că la întreprindere se depun eforturi în vederea eficientizării activității acesteia astfel încît să sporească̆ calitatea și fiabilitatea serviciilor de alimentare cu energie termică prestate populației din municipiul Chișinău.

Totodată am menționat importanța faptului ca proiectele realizate să conducă la reducerea prețului la energia termică pentru consumatorul final.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.