Am fost reales pentru al II-lea mandat în funcţia de Preşedinte al Federaţiei de Şah din Republica Moldova

Astăzi a avut loc Adunarea de dare de seamă şi alegeri a Federaţiei de Şah a RM, în cadrul căreia am fost reales pentru al II-lea mandat în funcţia de Preşedinte al Federaţiei de Şah din Republica Moldova.

Ţin să le mulţumesc tuturor colegilor pentru încrederea manifestată şi pentru aprecierea activităţii mele în calitate de conducător al Federaţiei de Şah în ultimii patru ani.

Votul dumneavoastră înseamnă nu doar o apreciere, ci şi o răspundere enormă. Sînt convins că alături de dvs., vom putea continua promovarea şahului în Moldova, să educăm mari maeştri şi campioni. Sarcina noastră, şi, în primul rînd, a mea în calitate de conducător al Federaţiei, este să creăm toate condiţiile necesare, pentru ca Moldova să fie cunoscută în lumea întreagă ca o ţară-şahistă de valoare, ca o ţară în care locuiesc şi se antrenează campioni. Felicitări cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă! Iar şahiştilor noştri le urez doar locuri de frunte în nou an 2016!

N. B. FȘRM este membră a Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova (CNO), face parte din Federaţia Internaţională de Şah (FIDE) din 1992 și Uniunea Europeană de Șah (ECU), cu care colaborează întru realizarea obiectivelor de dezvoltare a șahului.

In Perioada anilor 2012-2104 sahistii moldoveni au participat la peste 550 de competiii nationale si internationale (394 nationale si 161 internationale).

În 4 ani numărul jucătorilor cu rating Elo, practic, s-a dublat. La moment avem peste patru sute de jucători în lista ELO, printre care :

9 Mari Maeştri Internaţionali: 6 masculini și 3 feminini
13 Maeștri Internaționali: 12 masculini și 1 feminin 
14 Maeștri FIDE: 10 masculini și 4 feminini.

Conform numărului și nivelului de pregătire a șahiștilor pe arena internaţională, astăzi Moldova se clasează pe locul 49 în lume, dintre 171 de țări.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.