Am finalizat o vizită oficială foarte productivă la New York unde a avut loc Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Pe parcursul a citeva zile am participat la zeci de întruniri în format bilateral și multilateral, inclusiv întrevederi cu președinții a șapte state (SUA, Turcia, România, Bulgaria, Kazahstan, Estonia și Letonia). Am avut o discuție foarte productiva cu Secretarul General al ONU, adjunctul Secretarului de Stat al SUA, reprezentanții organizațiilor evreiești. Am participat cu un discurs la Forumul politic pentru Obiectivele Dezvoltării Durabile și am discutat cu reprezentanții diasporei moldovenești din SUA.

Evenimentul cheie l-a constituit discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU, în cadrul căruia am comunicat despre cele mai actuale aspecte ale vieții politice și sociale a Republicii Moldova.

Consider această vizită drept una de succes in cadrul căreia ne-a reușit să promovăm interesele și aspirațiile Republicii Moldova pe arena internațională.

Pornim spre casă …

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.