Am expediat o scrisoare oficială Prim-ministrului Federației Ruse, Dmitrii Medvedev

Am expediat o scrisoare oficială Prim-ministrului Federației Ruse, Dmitrii Medvedev în legătură cu Hotărîrea Guvernului FR, care a provocat anumite dificultăți pentru exportul moldovenesc.

Reiterez că de la 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova, realizînd astfel înțelegerile obținute anterior de Președinții FR și RM.

Însă de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare și o altă Hotărîre a Guvernului Federației Ruse prin care este interzis importul mărfurilor ucrainești în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt întroduse pe teritoriul FR prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.

Această Hotărîre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucît, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitînd Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport.

Pentru soluționarea problemei respective suntem in contact cu conducerea Federației Ruse.

Astfel, anunț agenții economici din Moldova (producătorii și exportatorii) că Președintele Republicii Moldova a luat sub control personal rezolvarea problemei și soluția va fi identificată în zilele apropiate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.