Am efectuat o vizită la spitalul raional Criuleni, pentru a mă familiariza la fața locului cu situația epidemiologică

Această instituție medicală are capacitatea de 180 de paturi, iar în prezent sînt internați 17 pacienți diagnosticați cu COVID-19, alți șapte fiind suspectați. Pînă în prezent, aici au fost testate la coronavirus, 258 de persoane.

1-11-300x264 Am efectuat o vizită la spitalul raional Criuleni, pentru a mă familiariza la fața locului cu situația epidemiologică

În acest spital activează peste 300 de persoane în cadrul a 12 secții, două dintre ele – maternitatea și secția de internare – au fost reparate în anul 2019. Actualmente sunt finalizate lucrările de construcție a secției de morfopatologie, din surse alocate din bugetul de stat.

Am adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile pe care le depun în combaterea răspândirii epidemiei și am înmânat Diplomele de Onoare ale Președintelui. Totodată, le-am comunicat angajaților că de la 1 septembrie, va avea loc prima creștere a salariilor lor, cu 30%.

În continuare, am vizitat Biserica în construcție „Sfîntul Arhanghel Mihail” amplasată pe teritoriul spitalului raional Criuleni. Lucrările de construcție a bisericii au demarat în luna iulie 2018, iar în prezent se lucrează la instalarea acoperișului. Am comunicat că voi acorda susținere financiară pentru finalizarea lucrărilor de construcție și am urat muncitorilor ajutorul Domnului în continuare.

Ulterior am vizitat familia Savciuc din or. Criuleni în care soții Valeriu și Rodica cresc 8 copii – 7 băieți și o fetiță cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani. Deși familia întâmpină dificultăți, copiii primesc educația cuvenită, majoritatea fac studii în domeniul muzical și sunt laureați ai concursurilor și festivalurilor naționale și internaționale. Savciuc Ciprian, elev în clasa a X-a, este campion al multor competiții naționale și internaționale la lupte libere.

Am oferit copiilor cărți și un laptop de care aveau stringentă nevoie în procesul de studii la distanță. Le-am urat succes la învățătură, sănătate și bucurii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.