Am efectuat o vizită la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti de pe Dunăre

Am avut o întrevedere cu Thomas Moser, director general al Companiei Danube Logistic, care este investitorul şi operatorul portului Giurgiuleşti.

Portul de la Giurgiuleşti reprezintă cel de-al şaptelea Coridor Maritim Internaţional, care asigură legătura între Europa şi Asia. Portul Internațional Liber Giurgiulești este unicul punct fluvio-maritim direct de distribuţie şi transbordare în/din Republica Moldova și un centru regional de logistică la frontiera Uniunii Europene cu acces la căile de comunicaţie terestră, feroviară, fluvială şi maritimă. Pînă în anul 2030, portul Giurgiuleşti deţine statutul de zonă economică liberă. Sînt mîndru că în 2005–2009 anume eu am fost responsabil din partea Guvernului pentru acest proiect investiţional.

Potenţialul portului nu este folosit la capacitatea maximă. Totodată, portul Giurgiuleşti este un obiect de importanţă strategică pentru ţara noastră, care asigură dezvoltarea comerţului atît cu ţările din Apus, cît şi cu cele din Răsărit.

Consider că guvernarea ar trebui să depună maximum de eforturi pentru relansarea şi dezvoltarea acestui obiect de importanţă majoră pentru ţara noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.