Am efectuat o vizită la instituția medicală „Institutul Mamei și Copilului” din Chișinău

Așa cum am promis prin intermediul discuțiilor online cu cetățenii, astăzi am efectuat o vizită la instituția medicală „Institutul Mamei și Copilului” din Chișinău, în cadrul căreia m-am documentat cu situația din instituție, în special cea care persistă la momentul actual, în condițiile pandemiei cu care ne confruntăm.

97043967_4414540845238553_6562758161986486272_o-300x223 Am efectuat o vizită la instituția medicală „Institutul Mamei și Copilului” din Chișinău

În mod deosebit m-am familiarizat cu activitatea din cadrul a două secții de naștere, din Centrul de reabilitare și din secția de reanimare. Am constatat că, deși instituția a beneficiat de mai multe proiecte finanțate din surse interne și externe, există o necesitate stringentă de a-i fi consolidată baza tehnico-materială.

Am dat asigurări că voi acorda sprijinul posibil pentru a dota instituția cu cele mai necesare utilaje și dispozitive medicale. Totodată, am menționat despre intenția actualei guvernări de a investi substanțial în sistemul național de sănătate, pentru a reduce exodul lucrătorilor medicali prin crearea condițiilor favorabile de muncă, prin oferirea protecției sociale necesare, precum și pentru a spori siguranța pacienților.

De asemenea, am felicitat angajații instituției cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical. Le-am mulțumit pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă zilnic, urîndu-le multă sănătate, împliniri și bunăstare.

Țin să menționez că Institutul Mamei și Copilului a fost fondat în anul 1982, iar în prezent aici activează 2294 de lucrători medicali, inclusiv 30 de colaboratori științifici, 637 de medici și medici rezidenți, 648 de asistente medicale, 122 de moașe, 811 ‒ personal auxiliar și inferior. Fiind o instituție republicană de frunte în domeniile obstetricii, ginecologiei, pediatriei și chirurgiei pediatrice, aici este efectuată diagnosticarea, tratamentul, profilaxia și reabilitarea a circa 40.000 de pacienți anual, sînt înregistrate circa 5500 de nașteri pe an și aproximativ 150.000 de vizite în cadrul Departamentului Specializat Consultativ Integrat.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.