Am efectuat o vizită la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău

În preajma Zilei Victoriei – 9 Mai, dar și în urma numeroaselor petiții care au venit în adresa Președintelui țării, am efectuat o vizită la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, pentru a vedea starea în care se află acest monument de for public.

Am constatat, cu regret, că majoritatea construcțiilor din componența complexului se află într-o stare dezastruoasă și prezintă un pericol real pentru sănătatea și viața vizitatorilor.

Ținînd cont de faptul că acest monument este un obiect de importanță națională, gestionarea căruia este asigurată de autoritățile centrale, solicit Guvernului, Ministerului Apărării, ca în contextul zilei de 9 mai, cînd, tradițional, la „Eternitate” vin un număr impunător de oameni, să fie asigurate toate normele tehnice și estetice întru desfășurarea în siguranță deplină a acțiunilor dedicate Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei.

Am subliniat că dacă nu vor fi depistate bani din contul statului, voi demara o campanie socială de acumulare a fondurilor pentru reparația capitală a Memorialului.

Amintesc că, sub egida Președintelui Republicii Moldova, cu ocazia Zilei de 9 Mai, va avea loc un marș de amploare – Marșul Victoriei.

Menționez, Complexul Memorial „Eternitate” a fost inaugurat în 1975, în cinstea memoriei ostaşilor căzuţi în luptele de eliberare a Moldovei şi Chişinăului de sub ocupația fascistă, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În 2006, Complexul Memorial a fost reconstruit, iar lucrări de renovare n-au mai fost efectuate ulterior.

Poporul care nu-și cunoaște și nu-și respectă trecutul, nu are viitor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.