Am efectuat o vizită la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui

Am efectuat o vizită la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din municipiul Chișinău.

081EC40F-AEF3-466A-ACE3-68830E097B93-300x200 Am efectuat o vizită la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui

Am vizitat subdiviziunile instituției unde m-am familiarizat cu starea actuală a lucrurilor în asistența hemotransfuzională la nivel național. Am discutat cu conducerea despre problemele cu care se confruntă. 

Am adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile depuse și dedicația de care dau dovadă zilnic în pofida condițiilor dificile de muncă. Totodată̆, am anunțat că recent, au intrat în vigoare amendamentele la buget, care prevăd majorarea salariilor pentru toți angajații din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, de la 1 septembrie cu 30%, la 1 ianuarie 2021 – cu încă 30 la sută, și cu 40 la sută în prima jumătate a anului viitor. Am transmis conducerii instituției Diplomele de Onoare ale Președintelui pentru a fi înmânate celor mai buni lucrători ai instituției.

Menționez că zilnic la Centru Național de Transfuzie a Sângelui și în cele 16 secții din cadrul spitalelor raionale, donează sânge circa 300 de donatori, cifra anuală depășind 70000 de donatori. Anual se recoltează circa 39 tone de sânge și componente sanguine, din care se produc 30 de poziții de diverse componente și preparate sanguine, ce acoperă necesitățile reale a pacienților în asistență hemotransfuzională, și permit menținerea rezervelor de produse sanguine pentru situații excepționale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.