Am efectuat o vizită la Casa-muzeu A. S. Pușkin din Chișinău

Am efectuat o vizită la Casa-muzeu A. S. Pușkin din Chișinău în cadrul căreia m-am familiarizat cu starea clădirilor complexului muzeal. Am constatat cu regret că monumentul de arhitectură, care n-a mai fost restaurat din anul 1987, se află într-o stare dezastruoasă, iar acoperișul principalei clădiri a muzeului – căsuța Naumov, este spart și necesită de urgență să fie reparat.

Am dispus ca în comun cu Ministerul Culturii Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, să fie identificate și alocate circa 550 mii de lei pentru reconstrucția acoperișului precum și să fie efectuată o expertiză tehnică a complexului muzeal, astfel încît în perioada martie – aprilie lucrările de renovare să fie lansate.

Totodată, mi-am exprimat încrederea ca pînă în data de 21 septembrie, cînd va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la exilarea marelui poet rus la Chișinău, lucrările de renovare vor fi finalizate.

Menționez că, Casa-muzeu Alexandr Pușkin nu este doar un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, dar reprezintă și un simbol al relației de prietenie pe care o avem cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.