Am efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei ”Leușeni”

Am efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei ”Leușeni” unde m-am documentat cu modul în care decurge activitatea acestuia în condițiile de criză legată de infecția cu COVID-19.

89843576_4187181371307836_1610002197808939008_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=sUuCTF25QuMAX953cqk&_nc_ht=scontent.fkiv1-1 Am efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei ”Leușeni”

Împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General al Politiei de Frontieră, Corneliu Groza și directorul general al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, am inspectat zona de acces în țară, am verificat nivelul de aplicare a măsurilor impuse de Guvern în legătură cu pericolul de răspîndire a infecției cu noul tip de coronavirus.

Am constatat faptul că tot personalul implicat în activitatea de control la frontieră activează în regim special. Fiecare își îndeplinește misiunile de serviciu cu strictețe, dar și manifestă precauție față de călători. Toți angajații lucrează cu măști și mănuși, costume de protecție individuală, iar persoanelor care sosesc în țară, le este măsurată temperatura prin termoscan și li se solicită să comunice corect istoricul călătoriei.

Totodată, în locuri vizibile este amplasată informația privind măsurile de igienă și prevenție, iar la pașapoartele călătorilor este atașat cîte un pliant cu recomandările specialiștilor. Oamenii sunt înțelegători față de procedurile întreprinse de autorități.

Am fost informat că în ultimele zile a scăzut esențial fluxul de călători. Astfel, fluxul total de persoane pe sensul de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore a constituit 17218 de persoane, în scădere cu 6,6% comparativ cu ziua precedentă și cu 12% – comparativ cu aceeași zi a anului trecut.

În același timp, am fost asigurat că dacă anumite puncte de trecere ale frontierei vor fi sistate și traficul transfrontalier va spori, atît polițiștii de frontieră, cît și vameșii, vor activa la capacitate maximă și în permanentă coordonare cu lucrătorii medicali, pentru a diminua riscul de contaminare și răspîndire COVID-19.

Am mulțumit efectivului punctului de trecere a frontierei pentru eficiență și responsabilitate. Am subliniat că am toată încrederea în ei și că doar împreună vom reuși să depășim cu succes criza în care ne aflăm.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.