Am discutat cu producătorii agricoli. I-am informat despre deciziile luate recent în Federația Rusă

Fiind în vizită de lucru la nordul țării, am discutat cu producătorii agricoli. I-am informat despre deciziile luate recent în Federația Rusă cu privire la exportul produselor mldovenești pe piața rusă.

În acest an am avut o roadă record de mere în Republica Moldova, de peste 500 de mii de tone. Cu regret, prețurile sînt destul de joase, de aceea decizia asupra căreia am convenit cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, de a elimina taxele vamale, este una extrem de importantă, care va conduce la majorarea exporturilor de produse agricole din țara noastră.

Taxele care sînt acum în vigoare constituie circa 2 lei la kg. cheltuieli suplimentare. Eliminarea taxei vamale va duce la creșterea competitivității produselor noastre și evident, la sporirea volumelor de export de cîteva ori.

Menționez că în urma înțelegerilor pe care le-am avut anterior cu omologul meu rus, deja aproximativ 200 de companii din țara noastră au obținut dreptul să exporte producția proprie pe piața rusă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.