Am desfășurat ședința ordinară în regim online a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei pandemice

După ședință, împreună cu ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban am susținut briefingul tradițional și am prezentat ultimele date cu privire la evoluția situației în Republica Moldova.

1-9-300x203 Am desfășurat ședința ordinară în regim online a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei pandemice

Astfel, în ultimele 24 de ore, după procesarea a 726 de teste, au fost confirmate 114 cazuri de contaminare cu coronavirus de tip nou, dintre care o persoană a venit din Federația Rusă. În interiorul țării, cu părere de rău, avem încă un potențial focar – în satul Brînzeni, Edineț, unde s-au depistat 39 de persoane infectate. Din acest motiv, m-am adresat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării cu o solicitare de a lua măsuri pentru plasarea acestei localități în carantină.

În total, în Republica Moldova avem 2282 de persoane contaminate cu COVID-19 după procesarea a peste 11 mii de teste. Totodată, am menționat că până în prezent 391 de persoane s-au recuperat datorită eforturilor enorme ale medicilor noștri.

În cadrul briefing-ului, am remarcat faptul că Focul Haric a coborît astăzi la Ierusalim și în curănd va fi adus cu avionul în Republica Moldova, după care va fi repartizat în fiecare biserică. Am felicitat toți cetățenii cu prilejul Sfintelor Paști și le-am dorit multă sănătate și liniște sufletească.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.