Am desfășurat o ședință cu privire la lansarea anului 2018 - anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei

Am desfășurat o ședință cu privire la lansarea anului 2018 – anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei, care va avea loc pe data de 2 februarie, în cadrul unei festivități, la Palatul Republicii.

Am discutat despre implementarea planului de acțiuni care conține circa 50 de măsuri de amploare în domenii precum cultura, istoria, educația, sport. Astfel, vor fi organizate expoziții dedicate marelui domnitor, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice. Concomitent vor fi lansate în toată țara cele trei epizoade ale filmului documentar ”Istoria Moldovei”.

Totodată, sute de mii de broșuri despre viața și faptele eroice ale lui Ștefan cel Mare, care se află în curs de elaborare vor fi repartizate pe întreg teritoriul țării, dar și în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni.

Îmi exprim încrederea că participarea la acțiunile care se vor desfășura pe tot parcursul anului va spori interesul societății față de istoria și cultura Moldovei și va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.