Am depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate” cu prilejul celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști

Astăzi, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu, reprezentanți ai corpului diplomatic, am depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate” cu prilejul celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști.

1-3-300x209 Am depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate” cu prilejul celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști

Pe 24 august 1944, trupele sovietice au obținut victorie în Operaţiunea Iaşi-Chişinău şi au eliberat definitiv, după trei ani de ocupație fascistă, teritoriul RSS Moldoveneşti. În această zi, sute de mii de soldați și ofițeri ne-au redat libertatea Patriei.

Operaţiunea Iaşi-Chişinău este cunoscută ca una dintre cele mai mari şi mai crâncene operaţiuni militare din anii celui de-al Doilea Război Mondial. Este de datoria noastră sfântă ca în fiecare an să evocăm împreună una dintre cele mai glorioase pagini ale istoriei noastre și să exprimăm nesfârșită recunoștință eliberatorilor, veteranilor și ostașilor care au căzut în această operațiune.

Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului eroilor noștri care au plătit cu propria viaţă pentru eliberarea țării noastre.

Veşnică memorie eroilor!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.