Am depus flori la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”

Astăzi, împreună cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, cu veteranii și detaşamentele de căutare, am depus flori la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” și am participat la ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 26 de ostași, căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Acest teritoriu a fost luat sub control de trupele sovietice în aprilie 1944 şi deţinut timp de 4 luni sub tirurile neîntrerupte ale inamicului. Acţiunile militare de la Şerpeni au avut un rol de diversiune înainte de lansarea operaţiunii ofensive Iaşi-Chişinău, în cadrul căreia a fost eliberată definitiv Moldova, și scoasă din război România, astfel fiind schimbată fundamental situaţia din Balcani.

Noi nu-i vom uita nicicînd pe cei care, cu prețul propriilor vieţi, ne-au eliberat pămîntul. Vitejia și eroismul soldaților căzuți pentru eliberarea de sub ocupația fascistă nu trebuie ignorate, ele constituie o mîndrie națională a noastră.

Invit toţi cetățenii să participe la acţiunile organizate cu prilejul aniversării a 73-a a Marii Victorii.

Ţinem minte, ne mîndrim!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.