Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu

Odată cu trecerea timpului, ne dăm seama că în memoria noastră istorică rămîn doar cîteva personalități cu adevărat mari și influente, iar Eminescu este, cu certitudine, una dintre ele.

S-a scris și s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generație în generație așa cum transmitem credința noastră creștină, pentru că și creația literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat și ne reprezintă în foarte mare măsură.

Cultura, alături de morala creștină, alături de buna educație și instruire a avut și va avea un rol decisiv în formarea unor oameni demni, care să fie parte a unei societăți integre.

Cu prilejul aniversării de azi, vreau să vă anunț că în viitorul apropiat voi iniția unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de noi toți creațiile artistice din trecut și contemporane.

Voi fi un președinte care va sprijini proiectele culturale și educative, nu doar prin declarații și încurajări, ci și prin fapte.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.