Am convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah

În calitate de Președinte al Federației de șah al Republicii Moldova am convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de Șah.

Am făcut bilanțul activității pentru primul trimestru al anului curent, am fixat prioritățile pentru acest an, am decis asupra participării șahiștilor moldoveni în august la campionatul Europei între juniori din oraşul Riga (Letonia), și la Olimpiada Mondială de Șah, care va avea loc în septembrie, la Batumi (Georgia).

În calitate de președinte al Federației de Șah, voi participa la Olimpiada din Batumi, precum și la Congresul FIDE, care, va avea loc concomitent în acest oraș și în cadrul căruia vor avea loc alegerile pentru funcția de președinte al FIDE.

Totodată am stabilit necesitatea realizării mai multor programe de dezvoltare a șahului în raioane și de susținere a tinerilor șahiști.

Două asociații sportive raionale s-au afiliat Federației de Șah, astfel numărul cluburilor și asociațiilor sportive din cadrul Federației a ajuns la treizeci şi două.

Țin să menționez că în primul trimestru al anului 2018 au fost organizate 7 campionate naționale. Şahiștii noștri au participat la şase competiții internaționale, obținînd rezultate remarcabile și promovînd imaginea țării noastre peste hotare.

În calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova voi continua să promovez activ acest joc inteligent, precum şi sportul în ansamblu.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.