Am convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei

Am convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai.

În urma discuțiilor am convenit asupra organizării sub egida Președintelui Republicii Moldova a Festivalului Familiei în următoarele localități ale Moldovei.

Astfel, pe data 12 mai Festivalul Familiei va avea loc la Comrat, pe 13 mai – la Bălți, și pe data de 15 mai la Chișinău. În contextul acestor evenimente, pe data de 21 mai, la invitația mea, la Chișinău va veni președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown.

La manifestații voi anunța mai multe inițiative legislative din partea Președintelui cu privire la susținerea familiilor.

Totodată, salut inițiativa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei de a organiza, la 12 mai a.c., un Marș pentru susținerea familiei tradiționale și intenționez să particip la acest eveniment.

Invit toată lumea să se alăture acestor evenimente culturale care vor include un program distractiv atît pentru copii, cît și pentru maturi și are drept scop promovarea valorilor familiei tradiționale.

Amintesc că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state. Totodată la invitația mea, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.