Am convocat astăzi ședința Consiliului economic pe lîngă președintele Republicii Moldova

Am convocat astăzi ședința Consiliului economic pe lîngă președintele Republicii Moldova, în cadrul căreia a avut loc întrunirea delegației oamenilor de afaceri din Federația Rusă, membrii unei din cele mai mari asociații de business din Rusia “Delovaia Rossia” și reprezentanților cercurilor de afaceri din Republica Moldova.

Am făcut un schimb de opinii cu privire la perspectivele stabilirii unor relații de colaborare în mai multe domenii și despre cooperarea comercial-economică între cercurile de afaceri din Moldova și Rusia.

Scopul vizitei businessmanilor ruși constă în identificarea sectoarelor pentru a face investiți, începînd de la agricultură, comerț, investiții în sectorul imobiliar, sectorul farmaceutic, etc. Republica Moldova este examinată de potențialii investitori atît ca țară cu destinație de investiție, cît și ca țară de unde s-ar putea face comeț în diferite direcții, atît în Est cît și în Vest.

În acest context, oamenii de afaceri vor vizita zeci de întreprinderi mari din țara noastră, care activează în diverse domenii, pentru a se familiariza la fața locului cu activitatea acestora, și a crea noi proiecte comune.

Este extrem de important ca oamenii de afaceri să vină în Republica Moldova pentru a-și găsi parteneri de afaceri și pentru a crea locuri de muncă. Sînt sigur că perspectiva atragerii investitorilor ruși în economia Republicii Moldova va avea un impact benefic asupra relansării economice a țării. Potențialul investițional în țara noastră este enorm și sunt convins că va fi valorificat.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.