Am avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov

Am purtat o discuție consistentă asupra întregului spectru de relații bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul economiei și cel energetic. Am abordat diferite aspecte ale politicii interne a Republicii Moldova, dar și starea actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

Împreună cu dl. Ambasador am vorbit despre un șir de evenimente planificate în toamna anului curent, cu participarea colegilor din Federația Rusă. Este vorba de organizarea Congresului Mondial al Familiei, care se va desfășura la Chișinău pe 14-16 septembrie, cu participarea conducerii Dumei de Stat, reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse și activiștilor civici.

De asemenea, pe 20-22 septembrie va avea loc Forumul economic moldo-rus, la care este preconizată participarea unui număr mare de oameni de afaceri din Federația Rusă. Totodată, este planificată participarea mea la summit-ul CSI în orașul Dușanbe. În toamnă, este planificată vizita oficială în Federația Rusă. De asemenea se preconizează vizita Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusiei, Kirill, și alte evenimente importante.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.