Am avut o întrevedere la Primăria mun. Chișinău cu celula de criză la nivel de municipiu

Am avut o întrevedere la Primăria mun. Chișinău cu celula de criză la nivel de municipiu din care fac parte reprezentanții executivului, șefii de întreprinderi municipale, viceprimarii.

91591009_4253652737994032_5599438121805545472_o-300x208 Am avut o întrevedere la Primăria mun. Chișinău cu celula de criză la nivel de municipiu

În cadrul acesteia am discutat despre situația din oraș, planurile legate de combaterea și prevenirea infectării cu virusul de tip nou COVID-19, interacțiunea cu instituțiile statului.

Am apreciat faptul că toate regiile municipale activează, orașul este salubrizat, dezinfectat cu regularitate, transportul public lucrează conform orarului stabilit anterior, astfel fiind asigurată funcționalitatea capitalei.
Am salutat că marea parte a chișinăuienilor au conștientizat riscurile și pericolul legat de răspîndirea COVID-19 și dau dovadă de responsabilitate.

Totodată am atenționat că în următoarea perioadă numărul persoanelor infectate ar putea crește și va trebui să fim pregătiți de următoarea etapă, mult mai dificilă, cu care ne vom confrunta. În prezent analizăm posibilitatea de a deschide mai multe centre de triere, de creare a unor laboratoare regionale la Bălți, Cahul, Comrat, Edineț și Transnistria, dar și suplinirea locurilor în spitale.

Mi-am exprimat convingerea că doar consolidat și cu eforturi comune vom reuși să facem față provocărilor. Consider că Chișinăul este localitatea cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus ținînd cont de concentrarea maxima a populației. În capitală locuiesc circa 1 mln de cetățeni ceea ce constituie 1/3 din toată populația țării. Aici este cel mai mare flux de cetățeni, tot aici fiind transportați și tratați o bună parte din pacienții infectați din țară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.